Het opwekken van eigen stroom via zonnepanelen zit al een tijdje in de lift. Maar waarom zou je kiezen voor zonnepanelen? Hieronder 6 redenen..

Het opwekken van eigen stroom via zonnepanelen zit al een tijdje in de lift. Maar waarom zou je kiezen voor zonnepanelen? Hieronder 6 redenen waarom het nog steeds een goed idee is om te kiezen voor zonnepanelen.

1. ENERGIE VAN DE ZON RAAKT NOG LANG NIET OP
Vergeleken met andere fossiele brandstoffen is de zon een betrouwbare energiebron die nog wel even meegaat. Volgens verschillende modellen zal de zon nog zo’n 4 miljard jaar haar zonnestralen op de aarde schijnen.

2. ZONNE-ENERGIE IS 100% GROEN
Wanneer je kiest voor zonnepanelen, kies je voor het opwekken van stroom met 0 gram CO2 uitstoot of andere schadelijke stoffen. Je draagt dus zo je steentje bij aan het behoud van de aarde, en het levert je ook nog wat op!

3. ZONNEPANELEN = BESPAREN OP JE ENERGIEREKENING
Alle stroom die je met je zonnepanelen opwekt is voor jou ‘gratis’. Terwijl elektriciteit elk jaar een beetje duurder wordt blijft de stroom die je opwekt met zonnepanelen hetzelfde.

4. ZONNEPANELEN WORDEN IEDER JAAR GOEDKOPER
In de beginjaren van zonne-energie koste een zonnepaneel al snel zo’n 70 euro per watt. Als we kijken naar de laatste data uit 2013 is dit gedaald naar 0,70 euro per watt (ex. installatiekosten). Vergeleken met 2008 is de prijs voor zonnepanelen alleen al met 80% gezakt!

5. ZONNEPANELEN WORDEN STEEDS ONOPVALLENDER
Waar je vroeger grote units van zonnepanelen op je dak moest leggen om wat eigen stroom te genereren, heb je vandaag de dag al zonnepanelen in de vorm van dakpannen, photofilm en andere innovatieve technieken. Hierdoor gaat het niet meer ten koste van het uiterlijk van je woning.

ZONNEPANELEN, IETS VOOR JOU?